Mısır Bağımsız Sendikaları BDS’yi Destekliyor

Basın Açıklaması

2 Temmuz 2011

Mısır Bağımsız Sendika Federasyonu Temsilcisi: “Dünya sendikal hareketini Histadrut ile ilişkileri kesmeye ve Filistin BDS İçin Sendika Koalisyonu’nu desteklemeye çağırıyoruz.”

Devrim sırasında Tahrir Meydanı’nda kısa zaman önce kurulan Mısır Bağımsız Sendika Federasyonu (MBSF) temsilcisi Kemal Ebu Ayta, MBSF’nin İsrail ile ilişkilerin “normalleştirilmesine” yönelik herhangi bir girişimi reddettiğini teyit etti. Londra’da yüzlerce İsrail’e karşı Boykot, Yatırımların Geri Çekilmesi ve Yaptırımlar (BDS) kampanyası aktivistine yaptığı konuşmada Ebu Ayta ayrıca Filistin BDS İçin Sendikal Koalisyonu’nun kuruluşunu selamladı ve uluslararası sendikal hareketi bu koalisyona katılmaya çağırdı.

Ebu Ayta şunları söyledi: “Mısır Bağımsız Sendika Federasyonu’nun oldukça net bir duruşu vardır, o da Filistin Arap halkı ile dayanışma, onların topraklarının tümünde bir devlet kurma haklarını ve Siyonist devlete karşı tüm direniş biçimlerini kullanma haklarını desteklemektir. MBSF, ırkçı yerleşimci Siyonist devlet ile tüm normal ilişki biçimlerini reddettiğini ilan eder. Onun hiçbir resmi ya da sendikal organı ile işbirliği yapmayacağız, çünkü hepsi topraklarımızın Siyonist işgaliyle bağlantılıdırlar. Bizim için bu için ırkçı rejimle çalışmak imkansızdır ve Güney Afrika’daki Apartheid rejimini def ettiğimiz gibi dünyaya karşı ırkçı rejimleri defetmeyi amaçlayan bir insanlık hareketi inşa etmek hayatidir.

Mısır devrimi halkımıza Siyonist devleti reddettiklerini ifade etmeleri için kapıyı ardına kadar eçtı. Başından itibaren devrim Siyonistlere Mısır gazının ihracını durdurarak ve sınır kapılarını açarak Filistinlilerin çıkarına çalışmaktadır. Mısır gençliği, düşmanımızın elçiliğini ablukaya aldı ve büyükelçinin ülkeden çıkarılmasını talep etti.

Histadrut ile herhangi bir ilişki kurmayı reddediyoruz çünkü o da ırkçı rejimin bir parçasıdır. Tüm kardeş sendikaları dünya üzerindeki ırkçı rejimleri defetme kampanyasının bir parçası olarak Histadrut’u boykot etmeye çağırıyoruz.”

İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot İçin Filistin Kampanyası’nın (PACBI) kurucularından olan Ömer Barguti şunları söyledi:

“Federasyonları tarafından temsil edilen Mısır bağımsız sendikalarının Filistin Boykot Kampanyasına destek vermeleri bizim için bir onur kaynağıdır, tıpkı hem eski hem de yeni emperyalizmden özgürleşme yürüyüşüne Mısır’ın öncülük etmesinden onur duyduğumuz gibi. Özgürlük ve sosyal adalet için mücadele eden tüm Arap halklarının bu ruha geri dönüşünü ve emperyalist boyunduruktan kurtulmalarını dört gözle bekliyoruz.”

http://www.arabawy.org/2011/07/07/egypt-independent-trade-unions-endorse-bds/

http://www.bdsmovement.net/2011/egypt-independent-trade-unions-endorse-bds-7491

Filistin İçin İsrail’e Karşı Boykot Girişimi tarafından çevrilmiştir.

About bdsturkiye

Filistin İçin İsrail'e Karşı Boykot Girişimi
Bu yazı BDS, İşçi Sınıfı & Sendika içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.